Vés al contingut
Imatge
blog
Mòduls
left
Texte

El perquè del bloc: aquí i ara

 

21.04.2020
Text: Agnès Simon Udina
Il·lustració: Martí Ferré Carreras

 

Durant aquests anys en què els blocs s’han estès molt, ens ho hem mirat amb certa distància. Alguna vegada ens hi hem sentit atrets - sobretot jo, l'Agnès -, però no hem passat de ser-ne espectadors. No ens hem atrevit abans a fer el pas, a compartir, a deixar-nos anar i a escriure, a creure'ns i a fer visible que podem aportar quelcom també des de l'escriptura, una àrea més de les idees. El poc temps disponible i el fet de no estar dins el pla o els objectius de l'estudi, també ha fet que hagi quedat sempre al final de la llista de temes a fer...

Recordo haver llegit els primers articles a Vilaweb, un dels pioners a llançar-se al món blocaire en català. I no va trigar massa temps que la llengua catalana es va convertir en la segona amb més blocs el 2006, segons descriu la Viquipèdia.

Però algun canvi ens ha portat a decidir fer el pas i provar-ho... Plantejar-nos un nou web de Bildi, una manera de comunicar-nos oberta i variada, ens porta a estar escrivint ja un text per aquest bloc; ens porta, per tant, a fer-lo realitat.

Durant la nostra trajectòria hem tingut moments de més comunicació externa i altres de treballar més internament. En els moments més oberts, tot i que no ho hàgim fet en un bloc, ho hem fet amb altres iniciatives que sempre ens han permès compartir les nostres idees i intentar aportar el nostre granet de sorra a la societat, tant si era en l’àmbit local o, en altres casos, més global. Per tant, podríem dir que el bloc - el mitjà - se'ns fa estrany, però no el fet de compartir idees, processos, resultats, vivències, pensaments, emocions i tot el que ens sorgeixi i ens atrevim a compartir amb vosaltres. Aquest és el repte que iniciem i que us convidem a seguir, si us ve de gust.

Per a nosaltres, aquest bloc també vol ser una eina per compartir part del procés que fem, per explicar on som i com estem, i explicar les ganes que ens mouen - ara i sempre - de compartir, d'ajudar i de sumar. Tenim aquest impuls de repartir, de deixar les nostres accions i pensaments en algun lloc, per si algú hi té interès.

Color
#ffffff
Imatge arrossegable
Inactiu
Ordre
0
Subtítol
21.04.2020
Agnès Simon Udina